42 jaar word ik dit jaar .....Terugdenkend aan mijn kindertijd waren er de vriendenboeken! Daarin gingen de medeleerlingen op zoek naar wie jij nu eigenlijk was, of wie je zou willen worden. Ik nam gisteren mijn oude vriendenboeken nog eens ter hand…. Zou iemand van mijn medeleerlingen geworden zijn wat hij of zij toen heeft opgeschreven ? De brandweerkazernes en politiecommissariaten zouden overlopen van personeel !

Wat zou er van al die mensen geworden zijn? Wie zouden ze nu zijn?

Hoeveel mensen zouden op de vraag : “ wie ben jij” antwoorden dat zij hun beroep zijn?

Als ik mijn beroep ben dan ben ik HR medewerker of coach. Of ben ik mijn diploma? Dan ben ik maatschappelijk werker. Maar ik ben ook mama en dochter. Ik ben zoveel meer …

Uiteraard is een studie of beroepskeuze een deel van wie je bent. Zeker voor de jongeren van vandaag.

Ze zijn veerkrachtig! Ze willen een leuke baan, willen betekenisvol en autonoom zijn, kiezen voor ecologie en duurzaamheid. Ze zijn bereid hard te werken en hebben een enorme ondernemerslust. Ze willen een toevoeging kunnen doen aan de omgeving waarin ze vertoeven. Dat allemaal binnen een grote waaier aan keuzemogelijkheden.

Jongeren van deze generatie kunnen iedere dag opnieuw kiezen wie ze zijn en hoe ze naar de wereld willen kijken.

Een niet zo eenvoudige uitdaging in een wereld die de druk hoog legt en eisen stelt aan het mentale welzijn van iedereen.

En wat als je de pech hebt geboren te worden in een familie waarin de veerkracht niet zo hoog is en je mogelijkheden beperkt zijn? Wat heeft de wereld voor jou in petto als je reeds verschillende studiekeuzes en desillusies rijker bent? Wat als je ronddobbert op zoek naar wat jouw passie en talent je te bieden heeft.

Soms zal het lijken alsof het je niet gegund is . Dat jouw pad hoger en steiler lijkt dan dat van een ander.

Weet op die momenten dat “falen” niet bestaat! Je kan enkel "groeien" ! Het uitzicht op jouw top van de berg zal des te mooier zijn!

Vind je het lastig om een studie of beroepskeuze te maken?

Laten we samen zoeken hoe je de frustratie los kan laten en zien welke mogelijkheden er zijn, welke opties je aandacht trekken. Maakt niet uit wie je bent of uit welk hout je gesneden bent.

Samen laten we een rijkdom aan mogelijkheden ontstaan.