Ik kreeg deze vakantie al verschillende telefoontjes van mensen die er helemaal doorheen zitten.

Naast de corona , de lockdown, constant bereikbaar zijn voor het werk, niet met vakantie kunnen, onzekere tijden, …. Zitten ze met een aantal vraagstukken waar ze al een tijdje mee rondlopen!

Het is alsof ze op een kruispunt staan: “Neem ik de afslag of ga ik door? Blijf ik bij mijn relatie ? Blijf ik bij mijn huidige job? Wat gaat mijn familie er van vinden?”

Blijven kwakkelen is geen optie.

Ze weten niet meer wat ze willen en voelen zich alleen! Maar die angst….., angst om alleen verder te moeten gaan. Angst hoe het praktisch gezien verder moet als ze ontslag nemen.

Wanneer weet je nou of je er klaar voor bent? En hoe kom je de komende maanden door?

Het verlangen naar rust. Tijd maken voor jezelf. De realiteit is dat mensen niet lekker in hun vel zitten.

Herkenbaar? Ga jij ook zo de vakantie door? Of zie jij er als een berg tegenop omdat je diep van binnen eigenlijk het antwoord wel weet? Wees gerust, je bent niet de enige!

Diegenen met hoop denken dat de zomervakantie hét antwoord is van al de zorgen en een betere toekomst. En voor diegenen die de beslissing gaan nemen wordt het een zomer van aanpassen, jezelf wegcijferen en vooral van uitstel.

Als jij je herkent in bovenstaand verhaal dan vraag je je wellicht af: “Hoe kom ik dan wel goed door de zomervakantie heen? “

Ik geef je alvast drie woorden om over na te denken:

  • VERTRAAG: De wereld draait en draait maar door. Maar om los te laten moet je even stilstaan.
  • VOEL: Weet dat het licht dat vanuit je binnenste komt door niemand gedoofd kan worden. Dus vertrouw maar op je intuïtie en op de stroom van het leven.
  • VERANDER: Heb geen verwachtingen, laat los en wees mild voor jezelf en de verandering komt op je weg.

Schakel maar even af deze vakantie en neem de tijd en de ruimte voor jezelf.

Twijfel je nog steeds of heb je de knoop inmiddels doorgehakt? En kun jij wel een buddy gebruiken in deze emotioneel moeilijke tijd? Bel of mail me gerust. Ik begeleid je graag op weg in het nemen van je keuze (loopbaan en/of privé ) zodat je weer in alle rust verder kunt met je leven.