If you look for perfection, you’ll never be content!

Succesvol een mooie carrière, een mooi lichaam…Streven naar perfectie is al maar , al te veel een verkeerd geloof gebleken en heeft mensen al vaak de verkeerde kant uit gestuurd.

Het zorgt dat je waarde gaat hechten aan verkeerde dingen. Je niet luistert naar wie je werkelijk bent uit angst in iemands ogen te falen.

Van buiten oogt het perfect, van binnen voelt het hol, in een lichte paniek. Wat je echt voelt weet je al lang niet meer. Alleen maar bezig met moeten. Voor jou ook zo herkenbaar?

Wat je kan doen? Roep : “Halt, stop de wereld!” Dans niet meer verder en ga naar huis.

Neem een pauze, ook al vinden mensen om je heen dat niet leuk. Weet dat het beter is om een paar mensen flink te irriteren dan zelf getroffen te worden door een burn – out en te moeten worden weggeveegd.

Het is een steeds vaker voorkomend thema : mensen die over hun grenzen heengaan tot het licht wordt gedoofd.

Met perfectionisme is niets mis. We willen toch allemaal dat de hartchirurg perfectionisme heeft in zijn job?

Perfectionisme is goed om mooi werk te leveren. Uren aandachtig bezig zijn met je vak leidt tot meesterschap. Want als het goed is ontstaat er dan een soort vibe een trance , waarin je helemaal samenvalt met je werk.

Wetenschap heeft al vaak aangetoond dat weinig je zo gelukkig kan maken als bezig zijn met iets waar jij je waarden aanhecht, hetgeen jij zinvol vindt.

Ben jij ook moe van het dansen? Ga naar huis, naar een plek waar je op krachten kan komen. Ga op zoek naar datgeen wat er echt toe doet. Ga op zoek naar je waarden en normen en kom terug dicht bij je zelf. Daarna kan je terug gaan dansen op je eigen muziek!

Veel succes!

PS: Herken je dit verhaal? Wil jij op zoek naar je eigen waarden en normen? Vul het contactformulier in of telefoneer me maar. Ik help je graag vanuit het hart.